Susana Balbo Crios Chardonnay & Malbec in de AANBIEDING tot 30 November!

Susana Balbo Crios Chardonnay & Malbec in de AANBIEDING tot 30 November!

Susana Balbo:

Susana Balbo Wines heeft een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Oorspronkelijk had de vrouw achter dit wijnhuis de ambitie om nucleaire geneeskunde te studeren, maar haar ouders stonden erop dat ze niet wegging uit Mendoza. Uiteindelijk wijdde ze zich aan de familiecultuur van wijnbouw. Ze werd de eerste vrouw in Argentinië die oenoloog werd, en na haar succes als wijnmaker werd ze zelfs de eerste Argentijnse vrouw die internationaal werd ingehuurd door vooraanstaande wijnhuizen voor advies.

In 1999 besloot ze haar eigen wijngaard te starten in Luján de Cuyo, Mendoza, met haar zoon en dochter als medewerkers in het familiebedrijf. Gelegen aan de voet van de Andes profiteren de wijngaarden van het zuivere smeltwater dat in het voorjaar en de zomer van de bergen stroomt. Bij het produceren van haar wijnen combineert Susana Balbo de diepgaande kennis van het terroir met geavanceerde wijnmakers technieken. Volgens haar is de kunst van het blenden de manier waarop een wijnmaker zijn topvaardigheden tot uiting brengt. Het samenspel van aroma's en smaken uit verschillende terroirs is vergelijkbaar met het palet dat een schilder gebruikt om zijn creatie tot leven te brengen.

Crios Chardonnay:

Ontdek de verfrissende Crios Chardonnay van Susana Balbo, afkomstig van hooggelegen wijngaarden in de Mendoza Valley. Deze wijn ondergaat een subtiele houtlagering, waarbij vijftig procent wordt gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten met lie contact. Het resultaat is een opvallend frisse Chardonnay met een perfecte balans tussen het 'vetje' en een bescheiden houttoon, ondersteund door fijne zuren. Proef de tonen van citrus, witte bloemen en geniet van de zuiverheid in elke slok. Een heerlijk glas!

Crios Malbec:

Een wijn die lekker ronddartelt in het glas. Je ruikt meteen die knallende geuren van kersen, pruimen en zwarte bessen, met een vleugje kruidigheid. De smaak is stevig, maar het draait vooral om dat sappige fruit, vooral pruimen en bramen. De nasmaak is simpelweg elegant en sappig. Kortom, een topwijn die je smaakpapillen laat swingen met zijn ongecompliceerde, fruitige karakter.

 

Chardonnay & Malbec per fles €13,95 

Nu in de Aanbieding: 2 flessen voor €25,00

(ook in de mix)

 

 

 

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Welkom!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Toevoegen aan je winkelwagen