PYKE slijterij

PYK is eigenwijs. Wij geven onze eigen draai aan het begrip slijterij.

Beleving, advies en enthousiasme. Alles is PYK geregeld en een tikkeltje anders.

Wij

Het uitzoeken van een goede wijn is een belevenis op zich. Met deze overtuiging verwelkomen we je in PYK Slyterij. Laat je niet voor de gek houden door de “oudhollandse” naam: deze slijterij midden in het centrum van Deventer wordt gerund door drie jonge gasten met een enorme passie voor wijn.

In ons sfeervol en hip ingericht pand delen we onze passie en kennis graag. Of je nou zoekt naar een goede fles voor tijdens het diner, een borrel bij de openhaard of voor gewoon een zonnige middag aan de IJssel, bij PYK ben je aan het goede adres.

Wij helpen je de juiste wijn te kiezen, rekeninghoudend met de gelegenheid, je “mood” en je budget.. Ga je liever voor een lekkere cocktail? Geen probleem! Bij PYK Slyterij loop je de deur uit met iets anders dan een standaard likeur.

Nieuwsgierig geworden? Loop gewoon binnen!

Willem

Ik ben opgegroeid in een gezin waar eten en drinken altijd een belangrijke rol speelden. Zowel thuis als op vakanties werd er vaak buiten de deur gegeten. Vanaf een jaar of 16 mocht ik ook een glaasje wijn meedrinken.

Daarvoor had ik al enige "ervaring" opgedaan met mijn vrienden, dat waren dan meestal biertjes of shotjes. Vanaf mijn 20e begon voor mij het echte genieten van wijn. De reden hiervoor was mijn vriend Sjoerd, die met zijn aanstekelijke enthousiasme mij heeft kennis laten maken met de wereld van wijn.

Sinds een aantal jaren heb ik Vermout ontdekt, en ben inmiddels een enorme liefhebber geworden. Zoals ik dat ook ben van cocktails. Ik beschouw mezelf als een all-round liefhebber en levensgenieter.

Sjoerd

Ik ben echte Bourgondiër en opgegroeid op het platteland. Thuis aten we vaak verse streekproducten. Ik leerde al snel dat koken met verse lokale ingrediënten het eten ontzettend veel lekkerder maken.

Uiteraard kon ik ook een goed glas wijn al snel waarderen. Toch werd ik pas echt aangestoken met het wijnvirus tijdens mijn horecastudie. Onverwachts mocht ik meedoen aan de Junior Sommelier Award.

Vrienden en familie knipperden met hun ogen toen zij mij tijdens de voorbereiding hierop in de studieboeken verzonken zagen. Stilzitten kan ik niet en schoolbanken zag ik als een noodzakelijk kwaad, maar over wijn raakte ik niet uitgeleerd. Ik won de eerste prijs en wist: ik heb mijn passie gevonden. Verschillende opleidingen en een baan als sommelier volgden.

Wijn is ongelooflijk veelzijdig en voegt voor mij iets toe aan iedere gelegenheid. Ik vind het een feest mijn kennis en enthousiasme dagelijks te kunnen delen in onze eigen slijterij.

Brett

Mijn naam is Brett van Ek, 22 jaar oud en opgegroeid in het mooie Deventer. Van jongs af aan ben ik ondergedompeld in een bourgondische familie, waar de liefde voor eten, drinken en gezelligheid met de paplepel werd ingegoten. Het was dan ook geen verrassing dat de horeca snel mijn pad kruiste. Op mijn 14e begon ik als afwashulp, maar mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid brachten me snel verder. Stap voor stap leerde ik de kneepjes van het vak en groeide ik door tot manager van een prachtige horecazaak: The Lemon Tree in Deventer. Daar heb ik me beziggehouden met alle aspecten van het vak: inkoop, verkoop, maar vooral met het creëren van een onvergetelijke gastbeleving.

 

Nu zit ik aan de andere kant van de tafel en houd ik mij bezig met de verkoop richting de horeca en bedrijven. Het is een rol die mij op het lijf geschreven is, omdat ik nu echt kan helpen, meedenken en vooral mooie dingen kan neerzetten samen met mijn klanten. Met ervaring in de horeca begrijp ik als geen ander wat ondernemers nodig hebben om hun gasten de beste ervaring te bieden. Ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd en kijk ernaar uit om mijn passie en kennis te delen met de wereld van wijn en gastvrijheid. Samen maken we elk glas wijn en elke maaltijd een beetje specialer.

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Welkom!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Toevoegen aan je winkelwagen