Ontdek de Nieuwe Oogst van de Apostelhoeve in Maastricht

Ontdek de Nieuwe Oogst van de Apostelhoeve in Maastricht

Het verhaal achter de bekroonde wijnen van de Apostelhoeve


Een Glorieuze Geschiedenis

In 1970 werden de eerste wijnstokken geplant op de helling van het Jekerdal in het pittoreske Maastricht. Bovenop de Louwberg, een idyllische locatie in Limburg, vind je een van Nederlands grootste wijndomeinen - de Apostelhoeve. Dit familiebedrijf, een van de oudste in Nederland, beslaat ruim tien hectare en produceert zes verschillende droge witte wijnen en twee mousserende wijnen.


Een Terugblik op de Wijnbouw in Maastricht

Wijnbouw in de regio Maastricht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Maar na een periode van bloei tijdens de Middeleeuwen werd de industrie getroffen door klimaatverandering en oorlogshandelingen. Pas in 1946 werd de laatste wijngaard in de regio gerooid.


Klimaat en Bodem: De Perfecte Terroir

De combinatie van de Louwberg's bodem en het microklimaat biedt een ideale omgeving voor druiventeelt. De zuidhelling en de aanwezigheid van mergel en silex in de bodem geven de wijnen van de Apostelhoeve hun unieke karakter. Moderne technologieën worden ingezet om het beste uit de druiven te halen.


Het Oogstverslag van 2018

In 2018 beleefde de Apostelhoeve een uitzonderlijk wijnjaar, gekenmerkt door recordoogsten en een ongekende hoeveelheid zonuren. Ondanks uitdagingen zoals droogte, produceerde de Apostelhoeve wijnen van topkwaliteit. Familie Hulst, de drijvende kracht achter de Apostelhoeve, deelt graag de hoogtepunten en belangrijkste momenten van dit bijzondere jaar.


Nieuwe Hoogtepunten en Erkenningen

De prestaties van de Apostelhoeve bleven niet onopgemerkt. In 2020 werd het wijnhuis uitgeroepen tot Producent van het Jaar door Perswijn en ontving het drie gouden medailles tijdens Le Mondial Des Vins Blancs Strasbourg 2020. Deze erkenningen zijn een eerbetoon aan de voortdurende toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.


Een Uitnodiging om te Genieten

Met trots presenteren wij ook dit jaar de prachtige wijnen van de Apostelhoeve. Ontdek de unieke smaken die voortkomen uit eeuwenoude tradities en moderne expertise. Laat je verleiden door de charme van Limburgse wijnbouw en proef de passie van de Familie Hulst in elke slok.

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Welkom!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Toevoegen aan je winkelwagen